En memòria d’en Jaume Abel (La Colla)

EN MEMÒRIA DEL COMPANY JAUME ABEL

Ens vam conèixer durant una de les meves nombroses caminades en solitari pel bosc, peró fou a La Colla on ens vam tractar de debó. El nostre tarannà era força diferent i, no obstant aixó, tu i jo teníem quelcom en comú: l’amor per la natura, singularment per Les Gavarres. El que per a mí fou- i és- una profonda afecció, per a tu va ser quelcom més: d’aquesta contrada en vas fer la teva llar, el teu mitjà de vida i la mes intensa de les teves passions. Pocs, molt pocs deuen ser els topants, cims, valls, masos, fonts, dels que no en sabessis el nom. Poquissims-si és que ni’hi ha algun- els camins i corriols que no haguessis trepitjat alguna vegada.

I heus aquí que, de cop i volta, has emprés el vol; el bonic indret vora la riera Vilallonga, que fou testimoni de les teves primeres passes i escenari de la, per a tu, darrera albada, resta ara orfe de la teva presència com hi restem una mica tots. Ja no et tornarem a veure arribar a reunió de junta amb l’itinerari de la Travessada o de la Marxa de Primavera, ja no tornaràs a brandar el tallant per netejar de matolls un tros de corriol, a marcar amb guix algun encreuament de camins complicat, a recòrrer amb la teva moto, poc abans de la sortida, l’itinerari en recerca d’alguna possible deficència en els senyals. I, sobretot, a encoratjar-nos amb el teu entusiasme encomanadís.

Si, et trobarem a faltar. Peró seguirem, ho pots ben creure. Quan aquesta tardor tingui lloc la Travessada, gaudirem dels paisatges, del recorregut que ens havíes preparat il.lusionadament i, en acabar, pensarem en la del proper any. Seguirem, com a bons excursionistes, les teves petjades que mai permetrem que s’esborrin. Segur.

Carles Malagrida i Barris

En nom de la Colla Excursionista Cassanenca.

Tarja Federativa 2023